ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Η απώλεια ορισμένων δοντιών, η ακαλαίσθητη μετατόπισή τους ή μια άβολη μερική ή ολική οδοντοστοιχία ενδεχομένως να σας αποτρέπουν από το να χαμογελάτε, ή να σας κάνουν να μην αισθάνεστε ευχαριστημένοι με την εικόνα του χαμόγελού σας. Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν μια συντηρητική μέθοδο αποκατάστασης – θεραπείας των χαμένων δοντιών, που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων μεθόδων, ενώ σας ξαναδίνει την αίσθηση που μόνο τα φυσικά δόντια μπορούν να δώσουν.

Τα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων

Ειδικότερα, τα οδοντικά εμφυτεύματα αντικαθιστούν τις ρίζες των χαμένων δοντιών, παρέχοντας τη βάση για νέα δόντια. Με τον τρόπο αυτό, έχουμε τη δημιουργία μιας άψογης αισθητικά εικόνας, χωρίς να υπάρχει καμία απώλεια οστού, αλλά και καμία φθορά στα υγιή δόντια. Επιπλέον, τα οδοντικά εμφυτεύματα χρειάζονται απλή φροντίδα, ακριβώς όπως τα φυσικά δόντια ενώ αποτελούν μια θεραπεία που αποδίδει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Η τοποθέτησή τους είναι δυνατή σε άτομα κάθε ηλικίας, ενώ είναι μια απλή και ανώδυνη διαδικασία που γίνεται με τοπική αναισθησία.

Αντιμετώπιση μερικής απώλειας δοντιών

Σε περιπτώσεις μερικής έλλειψης δοντιών, μπορεί να αποκατασταθεί ένα μόνο ή περισσότερα χαμένα δόντια.

Στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιείται ένα μόνο εμφύτευμα και η στεφάνη (θήκη) του εμφυτεύματος για την αντικατάσταση του χαμένου δοντιού, ενώ στη δεύτερη πολλαπλά εμφυτεύματα και κορώνες ή γέφυρες χρησιμοποιούνται για την αντικατάσταση πολλών χαμένων δοντιών.

Πότε πρέπει να γίνει το εμφύτευμα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια ιδανική επιλογή για τους ανθρώπους που έχουν χάσει ένα δόντι ή παραπάνω δόντια λόγω της περιοδοντικής νόσου, κάποιου τραυματισμού ή οποιουδήποτε άλλου λόγου. Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η πρόληψη της οστικής απώλειας και υποχώρησης των ούλων. Τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι δυνατή για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία. Η μόνη προϋπόθεση είναι η καλή γενική και στοματική υγεία.